Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mössen i paketen kom från djuraffären

Det finns risk att mannen kommer fortsätta att hota människor.

25-åringen som misstänks för att ha hotat en journalist på Länstidningen samt politikern Nisse Sandqvist (V) har häktats.

Annons

Tingsrätten häktade den 25-åriga mannen misstänkt på sannolika skäl för nio falla av olaga hot, ett fall av olaga förföljelse och fem fall av ofredande. Han har skickat brev och paket till journalisten på Länstidningen och hans familj, till politikern Nisse Sandqvist (V), en familj i Umeå, en kvinna i Umeå och en kvinna från länet.

Under häktningsförhandlingen berättade mannen själv varför han har begått brotten. Den stora orsaken ska vara alkohol och ett humör som han har svårt att kontrollera. Han läste det journalisten på Länstidningen skrev i tidningen och när han drack alkohol spårade humöret ur.

– Jag förstod aldrig allvaret i det hela. Jag läste något som journalisten skrivit och jag blev så arg. Det är hemskt beklagligt att de här människorna blivit utsatta för mitt humör, säger den misstänkte 25-åringen.

Åklagaren Frida Molander menade att det arbete som 25-åringen lagt ner på breven och paketen tyder på att den misstänkte har kartlagt journalistens familj. Men det höll 25-åringen inte med om.

– Det finns ingen logisk grund, det var bara en fix idé. Jag vill också understryka att det här inte är något som helst politiskt, säger han.

Både breven och paketen till LT-journalisten och till politikern Nils Sandqvist (V) skickades på grund av ett mer personligt agg än på grund av politiska motiv, menar den misstänkte.

Hoten mot familjen i Umeå och de två kvinnorna hade att göra med en misstänkt stöld som 25-åringen ska ha blivit anklagad för samt bero på surt humör som han ska ha blivit drabbat av när han själv hade en bra dag.

25-åringen erkände samtliga brott han är misstänkt för, men påpekade gång på gång att han inte någon gång besökte personerna han skickat breven och paketen till.

I paketen som 25-åringen misstänks för att ha skickat låg det stympade möss. Mössen köpte 25-åringen på en djuraffär för att mata sina katter.

Senast den 17 februari ska åtal mot 25-åringen vara väckt.