Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moské i Östersund – ett steg närmare

En moské i Östersund tar nu ett steg närmare. Samhällsbyggnadsnämnden ska på tisdag ta ställning till en detaljplan som gör det möjligt.

LT har vid tidigare tillfällen berättat att Fältjägarens fastigheter har ansökt om planläggning så att det ska vara möjligt att bygga en moské på Stadsdel norr.

Tänkt plats för moskén är vid korsningen Litsvägen–Pampasvägen, mittemot Mekonomen.

I de ritningar som Fältjägaren tagit fram över byggnaden har man tagit hänsyn till den jämtländska byggtraditionen i färgval, uttryck och material.

Den föreslagna byggnaden är enplanshus med kupol och tillhörande 18 meter hög minaret.

Kommunens tjänstemän föreslår att en samlingslokal av typen moské är lämplig på platsen. Men d påpekar att även kontor funkar, dock inte bostäder på grund av trafikbuller från vägarna i området. Inte heller handel fungerar, eftersom det strider mot handelspolicyn.

De påpekar också att de vackra höga tallarna som står i området ger stark karaktär och de bör därför bevaras.

Samhällsbyggnadsnämndens politiker föreslås på måndag godkänna en detaljplan som gör det möjligt att bygga moskén på platsen.