Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mosaique Face imponerade i Jämtlands Stora Pris

Han har vunnit Derbyt, Sweden Cup och nu också Jämtlands Stora Pris. Mosaique Face fortsätter att rada fina segrar.
– Han tillhör världseliten, så enkelt är det, säger kusken Adrian Kolgjini.

Mosaique Face var kungen bland fyraåringar 2013 efter imponerande segrar i både svenska Derbyt och Europaderbyt. I år har femåringen hunnit med att vinna Sweden Cup under Elitloppshelgen.

– Vi visste att hästen var bra och därför körde pappa som han gjorde i derbykvalet. Hästen gjorde en heroisk insats där och sedan har det flutit på, säger Adrian Kolgjini.

Pappa till 21-årige Adrian Kolgjini är stortränaren Lutfi Kolgjini. När han själv var bortrest på bröllop i Skottland fick sonen förtroendet bakom Mosaique Face i Jämtlands stora pris.

– Jag har varit lite nervöst, men det har inte varit någon stor press. Eftersom jag fick spår tio var det ingen press, det har bara känts bra, säger Adrian Kolgjini, som körde sitt första storlopp.

Mosaique Face kom igenom fint från tiondespåret och hamnade i tredje utvändigt. Efter ett varv körde Adrian Kolgjini fram utvändigt om ledande On Track Piraten.

– De började ta upp i andraspår och jag kände att jag måste gå fram. Sedan satt jag mest och bevakade Jorma Kontios häst (On Track Piraten), säger Adrian Kolgjini.

I sista kurvan satte Mosaique Face press på ledaren och tog greppet. Över upploppet gick femåringen enkelt undan och segermarginalen blev stor. En överlycklig Adrian Kolgjini kastade körspöet och lyfte benet i segergest.

– Det var inte mycket att vänta på i sista sväng. 50 meter från mål var det ren och skär lycka, säger Adrian Kolgjini.

Han blev med råge den yngste kusken som har vunnit Jämtlands stora pris.

– Man ska inte bli van med det, man landar snabbt. Men att vinna första gången man kör ett sådant här lopp är speciellt. Det är stort att vinna ett sådant här lopp, det är ett av de största vi har på sommaren. Det är mycket mer speciellt för mig än om det hade varit exempelvis Björn Goop som vann, säger Adrian Kolgjini.

Bakom den suveräne vinnaren spurtade jämtägde Sanity för andra året i rad in som tvåa i Jämtlands stora pris. Tränaren Malin Löfgren var överlycklig.

– Det känns som en seger. Vi stod så illa till och såg inte att han blev tvåa. Så kom vi till stallet och får höra det. Jag är väldigt stolt över honom, säger hon.