Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörkt i Bräckes skidspår - kanske hela vintern

Det ser mörkt ut för skidåkarna i Bräcke kommun – bokstavligt talat. Just nu är all elbelysning i spåren urkopplad.

– Vi får garanterat inget lyse i vinter, säger Daniel Eriksson, ordförande i Pilgrimstad IF.

Det är stormen Ivar som har ställt till det för elljusspåren i Bräcke kommun. Kommunen driver fyra spår, i Bräcke, Gällö, Kälarne och Pilgrimstad. I alla dessa är belysningen urkopplad av säkerhetsskäl. I Pilgrimstad kommer det inte bli något öppet spår den här vintern.

– Det ser inte alls bra ut. Det är ganska stor förödelse. Det har knäckts massor av stolpar, säger Daniel Eriksson.

Lösningen för de som bor i Pilgrimstad och vill åka skidor kommer bli ett spår nere på sjön. Det kommer även dras ett spår uppe vid idrottsplatsen där barn ska kunna åka.

Daniel Eriksson är osäker på om det blir någon belysning längs spåret i Pilgrimstad i vinter.

– Jag har ganska dålig info just nu. Norrskog har varit där och inventerat. Jag tror inte att det blir något i vinter, på sin höjd att vi kan röja upp spåret.

De värsta skadorna på elljusspåren har uppstått i Gällö enligt Anna Lundström, kultur- och fritidschef i Bräcke kommun.

– Där kommer vi inte att kunna laga belysningen i vinter, det är för mycket skador på stolparna. Det är inte troligt att vi kommer kunna åtgärda det i vinter. Pilgrimstad är oklart, Kälarne tror vi att vi fixar.

I nuläget ser det inte ut som att belysningen längs spåret i Bräcke kommer fixas under vintern. Kommunen arbetar för fullt med att laga så mycket som möjligt.

– Det är mycket som redan är gjort. Några av föreningarna har gjort ett väldigt stort jobb med att röja, men vi har även blivit tvungna att ta in våra skogsförvaltare för att man måste gå in med maskin, säger Anna Lundström.