Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörkad arena

Handläggandet av arenan har mörkats av flera parter, underlag för placering och kostnader är under all kritik, man kan utan överdrift påstå att man använt sig av metoden gissa, rita spring. Detta påvisar med vilken arrogans och avsaknad av respekt man visar sin arbetsgivare, skattebetalarna.

En arena skall vara ett blickfång, ett landmärke som möter besökare och fångar deras intresse. Att placera allt i utkanten av staden är att gömma det hela.Tillgängligheten är också begränsad med tanke på tid och avstånd. Östersund har en arena för skidskytte i närområdet med åtagande,det enda åtagande man förbundit sig med, att vara värd för Worldcup i skidskytte fram till 2013, som försvunnit i arenadebatten. EBU har framfört sina önskemål om servicebyggnader osv till Östersunds kommun för att bli en fullvärdig arrangör. I dagsläget har inte ett pennstreck dragits. Stadion skall också anpassas för att kunna erbjuda längdskidåkning större tävlingar, på så sätt få en större beläggning på stadion. Det är hög tid att visa upp en välvilja att tillgodose bägge parter och hålla ett högre tempo, så ingen annan stad eller land tar tävlingarna ifrån oss. Här finns en möjlighet att samordna dom bägge arenorna. Ett alternativ som inte vädrats i arenadebatten. Politikermajoriteten har inte ens varit intresserad av en sådan lösning. Ett ställningstagande som skattebetalarna skall upplysas om. En hockeyarena ihop med viadukten över E45 och till skid/skidskyttestadion möjliggör en motfinansiering av EU-medel. Man tackade nej till 50-100 miljoner från Bryssel. Tjänstefel i högsta grad. Pengar som lösgör för andra ändamål. Ska men satsa pengar på idrotten skall det göras på ett vettigt vis. Skapa flera ytor för sommar-vinter ändamål, där spontanidrotten kan frodas, en grogrund och rekryteringskälla för idrottsföreningarna i Östersunds kommun.

Lars Lignell (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel