Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörka tider för Tonys Bajen – tvingas spara 20 miljoner

/
  • Tuffa tider väntar Tony Gustavssons krisdrabbade Hammarby. 20 miljoner ska sparas och laget tvingas ge upp gladfotbollen för att ta poäng.                  Foto: Scanpix

Tony Gustavssons allsvenska lag Hammarby är ett lag i kris. Ekonomin är urusel, 20 miljoner måste sparas och många måste lämna sina tjänster. Därtill har man tvingats överge gladfotbollen, som varit Bajens signum för att i stället spela gnetfotboll.

Annons

Och det har gett resultat i form av flera poäng i de senaste matcherna, senast 0–0 mot Halmstad i lördags.

– Jag tycker att Tony gör alldeles rätt, menar hans vän och rådgivare Tord Grip.

– I första hand gäller det ju att ta poäng och då måste man anpassa sig till förutsättningarna. Och uppenbarligen finns det inte utrymme för Hammarby i nuläget att tänka på att spela vacker fotboll.

Tord Grip tror inte att Tony Gustavsson riskerar att sparkas från tränarrollen i Hammarby.

– Han gör under rådande förutsättningar ett mycket bra jobb med Hammarby. Tony är engagerad, ambitiös och påläst.

Själv har Tord sett fem allsvenska fotbollsmatcher den senaste tiden och det lag som imponerat mest på honom spelmässigt är Malmö FF.

– Allsvenskan håller i mitt tycke en hygglig klass och det är kul att det kommer fram unga spelare, som U 21-landslaget som ser riktigt spännande ut.

Efter Mexicotiden har det rått stiltje för trion Svennis Ericsson, Tord Grip och Hasse Backe. Inga nya toppjobb inom fotbollen är i sikte för närvarande.

På onsdag spelar Manchester United och Barcelona final i Champions Cup i Rom och inför den jättefighten ger Tord tipset:

– En otroligt svårtippad match, men jag tror att Manchester United avgår med segern.

En hammarbyit som inte vet hur framtiden ser ut är chefsscouten Börje Gustavsson, Tonys pappa.

– Det ska bli en sittning med alla anställda och inom en vecka hoppas jag att det ska vara klart hur framtiden blir med klubben och för de anställda.

Börje har i ett och ett halvt år ägnat sig åt att bygga upp Hammarbys scoutverksamhet, en verksamhet där Hammarby varit en föregångare i Sverige.

Ansvarig för klubbens scoutverksamhet i Norrland är Kenth Andersson från Ytterhogdal.

– Den närmaste tiden lär det visa sig hur det blir med jobbet framöver, säger Kenth, som i helgen tillsammans med fyra medhjälpare var nerbjuden till Stockholm för att bland annat se matchen mellan Hammarby och Halmstad.

Mer läsning

Annons