Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morgondagens företagare med många nya idéer

/
  • Mathias Christensen och Alexander Pålstam driver tillsammans med två kompisar Café Ringo på Tingshuset i Östersund som ett UF-projekt. ”Det har blivit en succé, vi går med vinst och vi tänker försöka fortsätta driva caféet efter skolan är slut”, säger Mathias Christensen.
  • Fredrik Block med kompisar hade hittat en riktigt bra affärsidé. Redan nu redovisar de en nettovinst på 20 000 kronor. Företaget heter Happydvd och affärsidén är att göra om videoband till dvd-skivor. Främst handlar det förstås om hemvideofilmer. ”Våra kunder är äldre kvinnor, så här långt. Så länge det finns kunder och videoband fortsätter vi”.
  • Mammas kakrecept är grunden till Gustaf Sjödin och Nicklas Jarlås företag. ”Men det är vi som bakar”, slår de fast bestämt. ”Vi tar beställningar och till julen var det högsäsong. Vi har sålt drygt 50 kakburkar och populärast är kolakakorna”. De har lärt sig att det tar tid att baka, att samarbete är viktigt och att det är svårt att beräkna ingredienserna.
  • Viktoria Hansen är starkt engagerad i Djurens rätt och använder deras logga för att sälja muggar.”Alla pengarna går till Djurens rätt”, säger hon och erkänner att företaget också går back. ”Men man måste satsa för att vinna och pengarna kommer från sponsring och riskkapital”.
  • Poppie – för hundbajspåsarna är Emmelie Erstid, Angelica Lindesäter och Jessica Östbergs idé. Men företaget ligger på minus trots att de raggat ihop 10 kunder under mässan. De hade lite trassel med både symaskin och tyg från början, därför har de inte riktigt kommit igång. ”Idén fick vi eftersom vi alla är hundägare och vi brukar hitta bajspåsar överallt i fickorna hemma”, säger Jessica Östberg.

I går var det dags för årets UF-mässa, alltså ung företagsamhet bland ungdomar i länets gymnasieskolor.

Annons

Företagsidéerna var många, här kunde man upptäcka varor och tjänster som man inte trodde fanns.

Säkert kommer många av dessa ungdomar att bli morgondagens företagare.

Mer läsning

Annons