Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordgåta med Jämtlandskoppling

Den tidigare LT-journalisten Arne Svensson har i dagarna kommit ut med sin andra deckare, som fått det julaktiga namnet "Stjärngossen". Arne, som nu bor i Uppsala, har förlagt en stor del av bokens handling till sin nya hemstad. Men som i den första deckaren, "Den skållade mannen" finns det trådar både till Sundsvall, Östersund och även till Offerdal. Kan det bero på att Arne Svensson har sitt fritidsboende där?

"Stjärngossen" handlar om två parallella mord, ett i Malmö och ett i Uppsala. De har visserligen begåtts långt i från varandra, men kommissarie Bo Strömliden vid Malmöpolisen kan ändå se ett visst mönster och undersöker om det är en seriemördare som begått de grymma handlingarna.

Boken är stundtals mycket spännande men andra gånger svårare att förstå, då det är lätt att blanda ihop de bägge mordgåtorna. Men i det stora hela är "Stjärngossen" läsvärd och under läsningens gång funderar man mer än en gång hur de bägge mordfallen hänger ihop och hur boken ska sluta.

Att Arne jobbat med svenska språket i nästan hela sitt vuxna liv syns också i boken eftersom "Stjärngossen" är välskriven. Nu är det bara att vänta på Arnes tredje deckare om kommissarie Strömliden.