Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordförsöket på tvååringen: Gärningsman i medelåldern

Ett litet barn utsattes för grovt våld på busstorget på torsdagskvällen.
– Han har helt oprovocerat givit sig på den här tvååringen.

Annons

Det säger Mikael Abramsson, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen, till LT.

Läs också: Polisen går ut med signalement efter misstänkta mordförsöket på tvååringen

Det var vid 18-tiden på kvällen som händelsen ska ha inträffat. Ett barn utsattes för grovt våld på busstorget i Östersund.

Enligt polisens ska händelsen rubriceras som försök till mord. Enligt uppgift ska en okänd gärningsman ha givit sig på en tvååring. Exakt vad som har hänt och under vilka omständigheter vill dock inte polisen gå in på.

Vilken bild har ni av gärningsmannen?

– En medelålders man, det är ungefär det vi har just nu. Han ska helt oprovocerat ha gett sig på den här tvååringen. Han stod där och väntade på bussen med sin mamma, säger Abramsson till LT under kvällen.

– Vi har flera vittnen till händelsen och de hörs nu för att vi ska få fram mer om vad som hände, säger Mikael Abrahamsson, till Expressen.

Han säger också till LT att gärningsmannen lämnade platsen på en cykel. Senare under natten kommer mer precisa uppgifter om att mannen ska ha cyklat norrut längs Rådhusgatan.

Aftonbladet rapporterar om att barnet inte ska ha blivit slaget med något tillhygge utan har blivit sparkad.

Men barnet ska ha klarat sig utan allvarligare skador och uppges må bra efter omständigheterna.

Polisen är mycket angelägen om att fler eventuella vittnen hör av sig på telefonnummer 114 14.