Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moral och ondska – heta nyheter i Sims 3

/
  • Rockband? Nej, Sims 3...  Det går tydligen att vara rockstjärna också i det nya spelet i den framgångsrika spelserien.

Ögonblicket miljoner Simsfans väntan på – nu släpps Sims 3.
– Vi har ingen aning om vad som kommer att hända. Det är spelarna som bestämmer, säger producenten Mary Jean Chun.

Annons

Några nyheter: Simmarna kan vara onda och hamna i fängelse!

Ett nytt, efterlängtat, kapitel i sagan om världens största spelsuccé skrivs ungefär när du läser det här. Sims 3 är spelet som ska ta världens framgångsrikaste spelserie till en ny nivå. Det skulle ha släppts redan i februari 2009 men releasen blev uppskjuten till juni till alla Simsfans stora besvikelse.

Sims 3-teamet, som består av ungefär 200 personer, har inte rullat tummarna under våren.

– Vi har utnyttjat tiden till att göra justeringar och förbättringar, berättar producenten Mary Jean Chun.

Vi träffar henne i Paris, bara någon vecka innan spelet släpps, där hon har en sista visning av det heta spelet för europeisk press.

– Vi är exalterade men vi vet inte riktigt vad som kommer att hända. Det är upp till spelarna.

Sims 3-teamet har under våren bland annat bearbetat tips, förslag och önskemål från olika communitys på Internet och från lyckliga Simsfans som fått provspela tidiga versioner av spelet.

– En del förändringar har vi gjort efter önskemål från Simsfans. Att man kan redigera staden till exempel. Det var ett tydligt önskemål.

Vad är nytt? Vad skiljer Sims 3 från Sims 2? Här är några av de hetaste nyheterna i Sims 3:

Ny create-a-sim-funktion med snudd på total frihet att skapa en sim, med olika karaktärsdrag komplexa, motsägelsefulla. Nya designverktyg gör att man snabbt kan ändra simmars form, storlek, ansiktsdrag, hudfärg, frisyr, kläder och accessoarer.

Allt kan anpassas. Hus, möbler, tapeter, kvarteret, staden.

Rörelsefrihet. Simmarna kan gå fritt i kvarteret och på stan. Övergångarna är sömlösa.

Sims 3 handlar väldigt mycket om frihet. Frihet att kunna röra sig fritt i spelet, frihet att skapa karaktärer och berätta historier, säger Mary Jean Chun.

Vid en Sims 3-demonstration i Stockholm i december 2008 skapade Mary Jean Chun en överviktig polis och en kriminell syster som bodde ihop. Systern stal godis av grannens småbarn och spöade sedan upp sin bror…

– Det är upp till den som spelar vad som händer, säger hon och skrattar medan en sim på hennes laptopskärm behagligt flyter på en luftmadrass i en digital swimmingpool.

Mår man bättre som spelare om ens simkaraktär har det bra? Kanske. Det beror på den som spelar. Men det handlar väldigt mycket om känslor.

Att berätta historier är viktigt i Sims 3. Vad varje spelare gör är ju att skapa en historia. Möjligheten att göra filmer med sina simmar är en av de funktioner som Mary Jean Chun är mest nyfiken på.

– Det är vi väldigt förväntansfulla inför. Men vi har ingen aning om vad spelarna kommer att göra för filmer. Filmerna kan laddas upp på ett online community.

Går det att göra långfilm i Sims 3?

Jag är övertygad om att någon kommer att klara det…

The Sims-serien (både The Sims och The Sims 2) har totalt sålt i över 100 miljoner exemplar med alla expansioner.

The Sims 2 har 13 miljoner användare. Allt talar för att Sims 3 blir ett nytt succékapitel i Sims-sagan.

Mer läsning

Annons