Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora vann mot ineffektivt Björklöven

Annons
Mötet mellan Björklöven och Mora i hockeyallsvenskan var jämnt in i det sista men Dalalaget höll sin 2–1-ledning till seger. Nybro–Malmö stod 4–4 efter förlängning och skåningarna kunde vinna först efter straffar.
Mora tog ledningen i första perioden genom Eric Healey. Alexander Hilmerson ökade på till 2–0 i början av den andra när han utnyttjade en målvaktsretur från Mikael Zajkowski.

-Vi fick en seg start men växer in alltmer i matchen. Det kändes som om vi hade chansen i dag mot Mora, de var inte heller helt rappa, men tar den inte, sade Björklövens tränare Joakim Fagervall till TV4 Sport efter matchen.

-Vi har pratat mycket om att lagets resultat går före individens. Det kändes som om spelarna anammade det i dag, sade Moras tränare Harald Lückner.

Björklöven kom dock tillbaka i matchen efter en timeout och reduceringen efter fjorton minuter av andra perioden stod Johan Forsberg för. Men kvitteringen uteblev trots totalt 32 skott på mål.

-Vi hade många bra målchanser i dag men pucken måste in mellan de där röda (stolparna), kommenterade Fagervall ineffektiviteten.

Mora på femte plats närmade sig i och med segern fjärdeplacerade Malmö, som hade stora problem borta mot Nybro. Malmö tappade en 2–0-ledning och hemmalaget ledde senare med 4–3. Med knappt två minuter kvar av matchen ordnade Jonas Höglund fram en mållös förlängning och Malmö vann sedan straffavgörandet.

Onsdagens övriga resultat: Troja/Ljungby–Almtuna 4–2, Mariestad–Västerås 2–4, Huddinge–Borås 2–5 och Bofors–Oskarshamn 7–4.

Mer läsning

Annons