Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mor och son kan ha lurat till sig 8 miljoner

De belopp som en 37-åring och hans mor misstänks ha kommit över via bedrägerier växer i takt med anmälningarna.

Den summa som nämns av polis och åklagare handlar hittills om upp till 8 miljoner kronor.

Som LT skrev på webben på onsdagen är många drabbade äldre personer. Ett flertal personer i en by i länets södra delar där de misstänkta är bosatta har fått besök.

Av de 50-talet anmälningarna hittills kommer de flesta från både Jämtlands och Västernorrlands län.

De misstänkta har i samband med sina besök lyckats "låna" pengar med löften om snabb återbetalning.

Men att få tillbaka pengarna kan bli svårt. 37-åringen har obetalda skulder hos kronofogden på 2,8 miljoner sedan tidigare, varav det mesta hänger ihop med domstolsbeslut efter omfattande bedrägerier som han dömdes för 2004.

– Åtminstone 8 miljoner är vi uppe i nu i den här utredningen, säger vice chefsåklagare Eva-Lena Rimér som är förundersökningsledare.

Enstaka anmälningar kan fortfarande komma in, konstarar hon.

Att sy ihop den svällande utredningen kommer att ta tid men åklagaren har som mål att vara klar med ett åtal i början av maj.

Har ni bra dokumentation över de summor de misstänkta lurat till sig?

– Jodå, väldigt lite av pengarna har varit kontanta transaktioner. De har förts över via bank och man kan se på kontoutdragen vilka pengar som kommit in och från vem, framförallt hos mamman, säger åklagare Eva-Lena Rimér.