Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moon erbjuds inte nytt kontrakt

Fyra spelare erbjuds inte nytt kontrakt av Östersunds FK. Sydkoreanen Seon-Min Moon är en av dem.

Seon-Min Moon lämnar ÖFK.

Anledningen: Hemlängtan.

– Det måste vi ha förståelse för, säger Daniel Kindberg, ordförande i ÖFK.

ÖFK kom sent på söndagen med beskedet att fyra spelare lämnar klubben: Jason Walker, Jonas Desai, målvakten Lee Robinson och Seon-Min Moon.

I Moons fall handlar det alltså om att han vill hem till vänner och familj i Seol, Sydkorea.

– Han har hemlängtan, det är så han har förklarat det för oss. Det är en kille som har varit långt borta hemifrån i tre år nu, och det år svårt i en sådan ung ålder. Det måste vi ha förståelse för, säger Daniel Kindberg.

Hur gärna hade du sett honom kvar i klubben?

– Det är en av de spelare som vi tror väldigt mycket på, så det är klart att vi hade velat ha kvar honom. Sedan har vi också lärt oss tycka om Seon-Min Moon väldigt mycket. Men det är ju ingen idé om spelaren inte till 100 procent har allting med sig.

Som Sporten tidigare rapporterade verkar ÖFK däremot vara nära en lösning med en annan publikfavorit, Alexis Mendiola.

– Jag har fått mycket positiva signaler. Det handlar om att hitta en gemensam lösning där båda parter tror att vi ska ta nästa steg.

– Alexis är en fantastisk spelare, det vet vi alla. Problemet är att han har haft ont i ljumskarna. Det måste vi lösa, bland annat genom att han tränar ordentligt och stärker upp bålen.