Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moodyssons "Mammut" tävlar i Berlin

Annons


Framgångarna för svensk film fortsätter även under 2009. Lukas Moodyssons film "Mammut" har blivit uttagen till Berlins internationella filmfestival.

-Jag är väldigt glad! Berlin är min favoritfestival, det har den varit ända sedan "Fucking Åmål" visades där för tio år sedan, säger regissören i ett pressmeddelande.

"Mammut" är Lukas Moodyssons första internationella film och handlar om New York-paret Ellen och Leo som spelas av Michelle Williams och Gael García Bernal. Båda två är uppslukade av sina respektive karriärer i filmen, Ellen med att rädda liv som kirurg och Leo som skapare av en framgångsrik spelsajt. Tillsammans har de en dotter som mest umgås med familjens barnflicka, vilket får Ellen att börja tvivla på sina livsval.

-Filmen handlar om familjer, hur vi beter oss mot våra barn, både våra egna och andras. Den handlar om hur vi allihop är sammanlänkade med varandra, och hur vi behöver varandra, berättar Moodysson.

Filmens producent Lars Jönsson är givetvis nöjd med att filmen får tävla i Berlin.

-Vi har jobbat i tre års tid med att försöka skapa en stark, gripande film på världsnivå. En inbjudan till huvudtävlan i Berlin är ett tecken på att vi kanske har lyckats, säger han i pressmeddelandet.

Berlins filmfestival arrangeras 5-15 februari.

Mer läsning

Annons