Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Montör fick tusentals volt genom kroppen

Anställd vid Jämtkraft fick 24 000 volt i kroppen. Mannens arbetskläder tros ha lindrat skadorna.

Mannen är i 50-årsåldern. Han utförde ett planerat byte av frånskiljare i en transformatorkiosk i Åre Björnen tidigt på fredagsmorgonen när händelsen inträffade. Mannen fick 24 000 volt genom kroppen. Ytterligare tre personer fanns på plats när olyckan inträffade. De genomförde första hjälpen på mannen och larmade 112. Mannen fördes med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus.
Jämtkraft uppger att mannen var vid medvetandet vid händelseförloppet. Enligt personalen på företaget som har träffat mannen gör bedömningen att han efter omständigheterna ser ut att må bra, skriver Jämtkraft i ett pressmeddelande. Man tror också att tack vare att mannen hade arbetskläder och skyddsglasögon på sig så lindrades skadorna.
Den personal som var med under olyckan har haft en kort briefing med krishantering under förmiddagen. Jämtkraft har startat en intern utredning, även polismyndigheten utreder arbetsplatsolyckan.