Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monica Törnell turnerar i länet

Det är ett bra tag sedan vi hörde av Monica Törnell, men nu är hon på gång till länet.

Annons

Med premiär i Kälom kväll gör hon fyra konserter tillsammans sin pianist Thomas Jutterström och lokala kompmusikerna Lars Ericsson, bas, och Tomas Nyqvist, trummor.
Hälsingesångerskan Monica Törnell har sjungit det mesta, från pop och rock till visa och schlager. Med sin hesa, skrapiga röst har hon kallats Sveriges Janis Joplin, ett epitet som hon framför allt gjorde skäl för med två helt engelskspråkiga skivor i mitten av 1970-talet.
Monica Törnells största hit kom 1984 med hennes personliga version av Ted Ströms "En vintersaga". Men vi förknippar henne också med lyhörda Cornelistolkningar och med Melodifestivalsegern med "E' de' det här du kallar kärlek" tillsammans med Lasse Holm 1986.
Av hälsoskäl har Monica Törnell på senare år legat lågt med sångkarriären. I födelsestaden Söderhamn, där hon är bosatt, är hon i dag verksam som bildkonstnär. Hon har ställt ut oljemålningar i bland annat Söderhamn och Sundsvall.
Förutom i Käloms bygdegård spelar Monica Törnell & co i veckan i Hammerdals kyrka (onsdag), i Revsundslogen (torsdag) och på Stocke Titt (fredag).

Mer läsning

Annons