Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Monarkin är inte alls demokratisk

Svar till ”Rojalist” som i LT första juli påstår att monarkin är demokratisk.

På vilket sätt är monarkin som statsskick demokratiskt? På vilket sätt är det demokratiskt att Sveriges högsta ämbete går i arv?

Vad har invandringens kostnader för relevans i debatten om Sveriges statsskick? Det känns som att ”rojalist” försöker att antyda att invandringspolitiken i Sverige är bristfällig och att man därmed kan berättiga ett uppenbart odemokratiskt statsskick. Det argumentet är minst sagt bristfälligt. Det är två olika områden och har ingenting med varandra att göra i den här debatten.

Vem har sagt att en svensk republik inte kan marknadsföra vårt land och gynna vår tillväxt? Vad är mest imponerande, en statschef som ärver sin titel, vars avkomlingar inte har något att säga till om vad gäller att redan som nyfödd slängas ut i det mediala utrymmet, utan rätt att välja religion eller att bygga sitt eget liv och förverkliga sina egna drömmar? Eller en folkvald president i ett demokratiskt, modernt land?

Republikan, 17 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel