Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mona från Hede fast i Israel

Mona Wennberg, född och uppvuxen i Hede, är en av många svenskar som är fast i Tel Aviv, efter att bland annat flygbolaget SAS ställt in sina flygningar från stadens flygplats.

– Vi fick beskedet sent i går kväll (onsdag), säger Mona Wennberg på en rasslig mobiltelefon.

Förra fredagen landade hon i Israel tillsammans med sin pojkvän för att besöka några vänner i staden. Deras SAS-plan skulle gå hem mot Sverige sent på onsdagskvällen men vid 22-tiden fick paret SMS om att flyget var inställt.

Bolaget tog beslutet efter att en raket från Gazaremsan slagit ner på Tel Avivs flygplats.

– Under våra dagar här har raketlarmet gått ungefär två gånger per dag och då har vi sprungit ner i skyddsrummet, berättar Mona Wennberg.

Är ni oroliga för er egen säkerhet?

– Nej, vi känner oss trygga, säger Mona Wennberg.

Paret har nu bokat om sig till ett annat flygbolag och en flight som går hem på torsdagen. Först flyger de till Istanbul där de måste vänta 20 timmar på nästa flight hem till Stockholm.

Enligt TT kan flygstoppet vara på väg att hävas. Beslut om SAS flight från Köpenhamn till Tel Aviv på torsdag fattas under onsdagen.

Omkring 170 SAS-passagerare som skulle ha rest till Arlanda på onsdagen är fast i Tel Aviv. Ungefär lika många skulle ha rest från Arlanda till Tel Aviv på morgonen.

– Vi försöker omboka passagerarna så vitt det är möjligt, säger Cathrine Sandegren på SAS pressjour till TT.