Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molly – Sveriges nya Carola

/
  • Molly Sandén gör debut i Melodifestivalen med balladen ”Så vill stjärnorna” på lördag.”Den handlar om kärlek och när dina drömmar slår in”, säger sångerskan.

Hon jämförs med Carola och nämns redan som en av favoriterna. På lördag debuterar Molly Sandén, 16, i Melodifestivalen med balladen ”Så vill stjärnorna”.
– Den handlar om kärlek och när dina drömmar slår in, säger hon.

Annons

Trots sin ringa ålder är Molly Sandén ingen duvunge i musikbranschen. När hon var 13 år gammal vann hon den svenska uttagningen i Junior eurovision song contest med ”Det finaste någon kan få”, en låt som hon skrivit själv.

Sedan dess har Molly spelat in en duett med Magnus Carlsson, medverkat i ”Så ska det låta” och turnerat med Diggiloo tillsammans med bland andra Linda Bengtzing, Måns Zelmerlöw, Nanne Grönvall och Charlotte Perrelli.

– Diggiloo har betytt jättemycket, både för min karriär och för mig som person, säger Molly, som till vardags går på Rytmus musikgymnasium i Stockholm.

– Jag har lärt mig lite knep av artisterna. Framförallt har jag tittat på hur de behandlar fans. Jag har ju fantastiska förebilder genom dem.

Som liten lekte Molly ofta Melodifestival med sina yngre systrar, Frida, 14, och Mimmi, 13. Den senare slutade som tvåa i ”Talang 2007” medan Frida vann den svenska uttagningen i Junior eurovision song contest året efter Molly.

– Det var lite märkligt att räcka över priset till sin syster, säger Molly och skrattar åt minnet.

Hemma hos familjen Sandén i Huddinge, söder om Stockholm, har Melodifestivalen alltid varit en fest. Som små sjöng de tre systrarna till allt från Carola till Roger Pontare.

– Det roligaste var nog när vi körde Östen me’ resten. Vi hade en hel koreografi och hade jättekul.

Nu är det slutligen dags för Molly att uppfylla sin största dröm. På lördag gör hon debut i Melodifestivalen med balladen ”Så vill stjärnorna” som är skapad av schlagerrävarna Ingela ”Pling” Forsman, Bobby Ljunggren och Marcos Ubeda.

– Det är en ballad med nordisk touch. Jag har väldigt lätt att ta till mig texten, den är ganska enkel. Den handlar om kärlek och när dina drömmar slår in.

Förberedelserna är redan i full gång. Molly tränar, både på gym och hos sångpedagog, och har själv varit med och designat sin klänning. Men i övrigt försöker hon fokusera på skolan och att inte tänka för mycket på själva tävlingen.

– Jag kan bara gå ut och göra mitt bästa, säger hon.

Den unga sångerskan har förväntningarna på sig. Bert Karlsson har länge jämfört Molly med hennes idol Carola, som också var 16 år när hon slog igenom med ”Främling” i Melodifestivalen 1983.

– Jag tycker det är fantastiskt, hon är en jättebra förebild. Det är jättesnällt, säger Molly.

Markoolio sa redan innan tävlingen drog igång att Molly blir den farligaste konkurrenten utöver Måns Zelmerlöw och Amy Diamond.

– Jag försöker att inte jämföra mig med för många artister. Det gör redan alla åt en. Jag försöker tänka att jag är jag. Men jag och Amy har ju samma dröm och är i samma ålder, men vi sjunger inte samma typ av låtar just nu.

Mer läsning

Annons