Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mogna ungdomar njöt av Hildeguns musikbuffé

After work för mogen ungdom på Folkets hus har blivit en stor succé. I går hade över 300 personer samlats för att äta en bit, ta ett glas vin, lyssna på musik och umgås med varandra.

– Men vet du, i går (läs torsdag) var jag tvungen att stänga telefonsvararen. Redan då hade vi över 300 anmälningar, kvittrar eldsjälen Hildegun Forslund när jag ringer upp för att kolla läget vid tvåtiden på fredagseftermiddagen.

Hon står just och lägger mousse i håret men tar sig ändå tid att berätta om musikbuffén för lite äldre som är ett av hennes hjärteprojekt.

– Vi började i mars 2009 och i kväll kör vi för elfte gången. Och det blir bara mer och mer populärt, berättar hon.

Man kan ha lust att gå ut ha det lite festligt en fredag eftermiddag även om man är pensionär. Men många tycker inte att utbudet på stans pubar och krogar passar dem, menar Hildegun.

På Folkets hus bjuder husbandet med saxofonisten Lasse Hörnfeldt som kapellmästare och Hildegun själv vid sångmikrofonen på sådant som är lättlyssnat för lite äldre; gamla godingar med jazzstuk på inte alltför hög volym.

Buffémat till specialpris står uppdukad:

– Jag vill att det ska vara överkomligt även för en ensamstående pensionär med knappa tiotusen i pension, säger Hildegun.

I går var det julstuk på programmet; förutom husbandet medverkade Rådhuskören, unga stjärnskottet Hanna Jämteby och stabile barytonsångaren Torbjörn Edlund som alla bjöd på välkända julsånger. Dessutom fick publiken njuta av ett fint luciatåg som Hildegun Forslunds barnbarn med kompisar satt ihop.

Åsa Eriksson Ahnfelt