Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mogen platta från 27-åringen Måns

"Barcelona sessions"

(Metronome Records)

Bästa låt: "Broken parts"

Annons

Måns Zelmerlöw har rest till Barcelona och filosoferar över livet. Över framåt, nu och bakåt. Han är ganska vilsen, lite ledsen ibland, men hoppfull. Resultatet blir en rätt mogen platta från världens äldsta 27-åring. Där finns en rejäl dos självrannsakan i svulstiga "Broken parts", som faktiskt är riktigt riktigt bra, liksom "Beautiful life" som håller hög klass. Dessutom sjunger han ju som en kung, Måns.

Men – och detta är en stor invändning – ingenting är unikt, vi har hört alltihop förr. "Run for your life" låter exakt som Kleerups "Longing for lullabies", Rihanna finns där, liksom Justin Timberlake, och Coldplay ligger som en våt filt över alltihop.

Trots den goda intentionen kommer man aldrig riktigt nära, förpackningen är för stor, perfekt och snygg. Å andra sidan kanske det är ett smart val, ett försök att göra en "intim" platta hade kunnat resultera i ett gigantiskt magplask. Den här gången blir det klart godkänt, och det är inte fy skam.