Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo upp i serieledning

Annons


Modo tog nionde raka hemmasegern mot Djurgården.

4–3-triumfen betydde dessutom serieledning.

-Skönt att få gå till vila på topp, log Modos matchhjälte, tremålsskytten Per-Åge Skröder.

Senaste gången Djurgården vann borta mot Modo var för nära fyra år sedan – den 22 november 2004, i gamla Kempehallen. Den här gången var Djurgården riktigt nära, och utan Per-Åge Skröder hade Modo inte tagit en trepoängare.

Norrmannen gjorde tre mål, de två första (1–1 och 2–1) i sina första två byten, och det tredje (3–1) i första bytet i andra perioden.

-Har man flyt går dom in, det var inte speciellt hög fart när pucken gick över mållinjen på trean, log Skröder.

Flyt har han och hans polare i Modos förstakedja haft hela säsongen. Skröder, Niklas Sundström och Mats Zuccarello-Aaasen är elitseriens överlägset vassaste trojka och har på de 19 matcherna gjort imponerande 71 poäng.
Leder målligan

Skröder leder elitseriens målliga med sina 13 fullträffar, Sundström poängligan med 25 poäng – med Skröder (23) som tvåa och Zuccarello-Aasen (23) trea.

Och Modo i serieledning, alltså, även om Skellefteå och Linköping har en hängmatch.

-Det har flutit på bra under säsongen, både för vår kedja och för laget, sade Skröder enkelt.

-Och det kändes skönt att vi fick till det i den här matchen, vi var ju inte så på hugget i förra matchen!

Det var i den, mot Rögle i lördags, samtliga i trion fick tiominutersutvisningar, Skröder till och med två och därmed matchstraff.

-Inte minst i och med att vi förlorade den matchen kändes det bra att ta tre poäng ikväll. Och det är klart att det är skönt att gå till vila i topp, sade Skröder.
"Konstig match"

Modos andretränare Fredrik Andersson var inte speciellt nöjd med matchen i sig.

-En konstig match, det kändes som att det var 40 spelare som åkte omkring och väntade på uppehållet. Men det är klart att vi är nöjda med tre poäng, och även både med poäng och placering så här långt.

Djurgårdens tränare Tomas Montén verkade inte alltför besviken han heller, trots att hans lag åkte på fjärde raka förlusten under ordinarie matchtid.

-Vi gjorde 55 bra minuter. De fem vi inte var bra blev vi hårt bestraffade för. Vi var dåliga i några byten och släppte där till de fyra baklängesmålen.

Djurgården stred matchen ut och hade ett par jättelägen till kvittering, som inte hade varit orättvist. Modos målvakt Michael Zajkowski (oftast reserv bakom Karol Krizan) gjorde flera kanonräddningar.

-Om "Zacke" släppt något billigt mål tidigare räddade han oss där, sade Fredrik Andersson.

Mer läsning

Annons