Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modigh beklagar förseningen

Verksamhetschef Lena Modigh Larsson är den första att tillstå att organisationsutredningen tagit alldeles för lång tid. Men av olika skäl har det inte gått sätta ner foten.

– Jag kan bara bara beklaga och jag kan förstå hela oron och allt detta, säger hon.

Ändå försvarar hon förslaget och tidpunkten. Det var nödvändigt att sätta ner foten nu och så stora är inte förändringarna, menar hon.

– Nu finns ett förslag som jag har skrivit på egen hand och skickat ut till rektorer och skoladministratörer som är närmast berörda, och till de fackliga organisationerna.

Hon tillägger att hon hållit facken underrättade under hela processen.

– Det hoppas jag att de säger.

Enligt Modigh fick hon nämndens uppdrag att göra utredningen för tre år sedan, efter kritik från Skolverket.

– De hade synpunkter på vår organisation med två skolchefer och mig som överchef, plus områdesstyrelsen i Kall som också har skola. De undrade vem som var skolhuvudman i Åre kommun och hur det fungerade.

Sedan kom allt möjligt i vägen: kommunchefbyte, sparbeting, skolflytter, och nu senast, ambitionen att först tillsätta ny skolchef.

– Det vet du ju hur det blev med den saken, säger Modigh.

Nu pågår en samverkansprocess på bred front där hon hoppas få in så mycket synpunkter som möjligt.

– Jag har sagt att jag vill ha in synpunkter senast på måndag. Blir vi då eniga så fattar jag beslut och då är det det som gäller.

Om inte måste hon ändå fatta beslut. – Men då har facken jag tror det är sju dagar på sig att kalla till förhandlingar.

•Du väntas bli tillförordnad ny skolchef plus ditt eget jobb. Kommer det att fungera?

– Nej. Inte en chans i världen, bara för en kort period för att hålla ställningarna tills jobbet annonseras ut igen. Och vi måste hjälpas åt, säger Modigh.

Kommunchefen Per-Eric Magnusson tycker att förslaget kunde ha kommit tidigare. Det fanns enligt honom inget skäl att invänta nya höga chefer.

– Underorganisationen hade kunnat tillsättas ändå, säger han.

Och han tänker inte bära hundhuvudet för att rekryteringsprocessen för ny skolchef fick göras om. Den kritiken är djupt överdriven, säger han.

– Det var vid ett tillfälle som jag var tvungen att lämna för kommunstyrelsens presidieberedning. Det andra härrör från att de politiker som ville vara med inte hade fått träffa kandidaterna, säger Magnusson.

.