Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaternas mörkande av bidragen

Apropå moderaternas mörkande av bidragsgivare till partiet. Rykten säger att de har en mindre arme med ”bloggare” som avlönas med dessa ”hemliga donationer” med uppdraget att sprida partiets desinformation.

De arbetar efter principen att om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger, på tillräckligt många platser, så misstas den lätt för sanning. I det här fallet har man lyckat hamra in budskapet om den ”sjukfuskade svensken” så djupt i folks medvetande, att det inte verkar spela någon roll att den nu har avslöjats som osann.

Det faktum att lögnen om de sjukfuskande svenskarna nu har uppdagats, borde ha fått bloggarna att tona ner sitt budskap kan man tycka men det sprids fortfarande oförtrutet.

Avslöjandet borde ha fått ett stort utrymme i media, men så har inte skett, ens i sossepressen.

En bidragande orsak till detta är förmodligen att Socialdemokraterna också trodde på det i början och har investerat så mycket prestige i sin version av socialförsäkringen, att man inte gärna vill erkänna att man hade fel.

Annars borde de ha kastat sig över detta, valtider som det är.

Det påstods att en miljon svenskar levde på bidrag?! En miljon individer?! Mer än var tionde svensk sades vara sjukpensionär uttvingad i utanförskap av arbetsmarknadstekniska skäl, av den då sittande socialdemokratiska regeringen.

Utan att tappa masken lät Moderaterna också folk förstå att detta var anledningen till att de hederligt arbetande svenskarna inte fick behålla mer av sin lön.

Man ställde ledande frågor i media av typen:

– Vad tycker du om att fullt friska går hemma och lever på bidrag.?

Ja, vad tror ni den tillfrågade tyckte om det?

Fortsättning följer ...

Rättvisetörstande Realist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel