Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna: Politiker måste skapa förutsättning för småföretagare

1. Utvecklingen av hela kommunen och jobben. Det är i de små företagen fyra av fem jobb skapas. Därför måste vi politiker skapa bra förutsättningar för företagare.

2. Grundfrågan är: Hur får vi fler att flyga till Härjedalen? Får vi just fler resenärer hit betyder det ökade skatteintäkter till allt som är vårt. Idag ligger snittet på 4,2 resenärer per tur, det är inte hållbart.

3. Vi vill fortsätta öka polisens tillgänglighet och närvaro. Med ca 20 000 poliser, nära 2 500 fler än 2006, finns de förutsättningar som förut inte fanns. Självklart behövs det fler poliser i Härjedalen och övriga länet.

4. Marknadsföringen av måste öka. Gör gymnasiet ännu mer attraktivt genom bland annat naturbruksgymnasium, utveckling av fordonsprogrammet och skidgymnasiet.

5. Vi måste på ett värdigt och kvalitativt sätt ta emot de som tvingas fly från sina hem. Arbete och utbildning är den bästa vägen in i det svenska samhället. Alliansens instegsjobb och nystartsjobb underlättar invandrares arbetsmarknadsetablering.

6. Vi vill fortsätta utbyggnaden av fiber i kommunen. 2014 är det en rättighet.