Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna ökade mest

Inledningsvis vill jag tacka samtliga personer i länet som med sina röster valt just moderaterna i landstingsvalet, men även alla de som valt att kryssa mig, vilket innebar att jag vunnit majoriteten av de kryss som delats ut till oss moderater som kandiderat i landstingsvalet 2010. Stort tack

Det är med ödmjukhet, stort allvar och tacksamhet, jag nu inleder kommande mandatperiod i länets och landstingets största borgerliga parti och landstingets näst största parti.

Vi moderater ökade i landstingsvalet med närapå 3 000 röster och blev på så vis det parti i landstingsfullmäktige som ökat mest med 3,2 procent. På god tvåa kom socialdemokraterna med 1,6 procent och miljöpartiet med 1,3 procent.

För några dagar sedan kunde vi i media läsa socialdemokraterna Robert Uittos och Harriet Jorderuds tack till sina väljare. Tyvärr kunde vi som läste deras artikel, inte spåra någon ödmjukhet i deras tack. I stället lät man sina väljare förstå, att de båda är gisslan och offer för omständigheter och kan därför ingenting göra så länge Sverige har en borgerlig regering.

Uppenbarligen tänker man fortsätta att avstå från att ta det politiska ansvaret och ledarskapet i landstinget och i stället skylla ifrån sig på andra när de själva misslyckas med sin egen landstingspolitik. Deras väljare måste därför fråga sig vad de har röstat på?

Ett råd till Uitto och Jorderud är därför att de omgående kontaktar borgerliga landstingspolitiker i borgerligt styrda landsting och frågar dem hur man gör när man regerar ett borgerligt styrt landsting, samtidigt som Sverige haft socialdemokratiska regeringar. Det finns flera sådana exempel att lära från. Uppenbarligen har det gått alldeles utmärkt. Men det förstås, de har stått upp för sina landsting och visat ledarskap och ansvarstagande oavsett regering och det är ju en viss skillnad från den ömkliga politiska landstingsledning vi tvingas ha kvar här i länet. Tyvärr ytterligare en mandatperiod.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel