Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna har presenterat sin budget

Bräckemoderaterna vill inte att kommunalskatten höjs. Nu har partiet presenterat sitt förslag till budget för 2014.

– Vi tycker att det är viktigt att vara en aktiv opposition, säger Johan Loock, ordförande.

Bräckes kommunfullmäktige beslutade på sammanträdet i november att höja kommunalskatten med 42 öre. Moderaterna var kritiska mot förslaget, men hade inget motförslag då. Nu har oppositionspartiet lämnat sitt budgetförslag.

Förslaget innebär en generell besparing på 1,75-2 procent inom kommunens verksamheter.

– Vi tror att en skattehöjning har en långsiktig negativ konsekvens för kommunen – att det kommer vara ännu svårare att få folk att stanna kvar eller flytta till kommunen, säger Johan Loock.

Men att spara på kommunens verksamhet, har inte det också negativ konsekvens?

– Det är inte roligt att behöva dra ner på verksamheterna. Det är inte så att vi tycker att kommunen gör något onödigt i dag, men man kan säkert titta på att effektivisera och förbättra verksamheten på olika sätt.

Enligt Johan Loock anser moderaterna att Bräcke kommun borde ha börjat med att anpassa verksamheten för länge sedan.

– För det läge som vi är i nu finns ingen "quick fix". Det kommer krävas ett långt och ihärdigt jobb. Det är väldigt tråkigt att behöva dra ner på verksamheter, men vi ser inte att vi har något annat val.

Kommunfullmäktige har redan beslutat om skattehöjning, vilket hopp har ni om att få igenom ert förslag?

– Vi kommer göra det vi kan för att prata för vårt förslag. Vi tycker att det är viktigt att vara en aktiv opposition och visa på vårt alternativ.