Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderata Seniorer

Moderata Seniorer har haft årsmöte i Hornsbergskyrkans samlingssal med ett 30-tal deltagare.

Till ordförande vid mötet valdes Bertil Persson, som är riksordförande för Moderata Seniorer. årsmötesförhandlingarna genomfördes på sedvanligt sätt och styrelsen fick följande sammansättning: ordförande Thomas Gutke, ledamöter Sverker Jonsson, Ingrid Borgström, Åke Mörtsell samt en vakant styrelsepost. Ersättare Berit Ekman Siwertsson och Irene Nykvist.

Av verksamhetsberättelsen framgår att intressanta föredragshållare har inbjudits till de månatliga lunchträffarna eller också har studiebesök skett. Besök har bland annat skett vid nya stavkyrkan i Lillsjöhögen, äldreboendet Nya Vardaga samt Teknikland. Julfest hölls på travrestaurangen. Antalet besökare vid lunchträffarna har glädjande ökat. Beslut har också fattats att kontaktnätet ska breddas genom att intressera och inbjuda moderata sympatisörer från hela länet.

Efter årsmötet höll Bertil Persson ett uppskattat anförande. Han framhöll bland annat att seniorerna numera nästan är en tredjedel av valmanskåren. Seniorerna är flera friskare och vitalare än tidigare. De både kan och vill få större del i samhällets utformning och beslutsprocess.

Thomas Gutke avtackade Bertil Persson med en sats jämtländska ostar och därefter avåts uppskattad smörgåstårta.

Åke Mörtsell