Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderat felräkning

Intressant att läsa Moderaternas analys av landstingets ekonomi. De läser den ekonomiska redogörelser som fan läser bibeln.

Moderaterna tar inte med alla kostnaderna i sina analyser. De undantar avskrivningar helt i en sektor som sjukvården med stor teknisk utveckling. Deras sätt att räkna innebär att en modern sjukvård inte kan utvecklas i framtiden. Finansieringen av framtida investeringar måste finnas i resultaträkningen. Deras räkneexempel är felaktigt och visar på en oroande okunskap om basala ekonomiska kunskaper.

Orsaken till underskotten är enkel: Kostnaden för landstingets sjukvårdsverksamhet är större än egna intäkter, skatter och generella statsbidrag. Detta ligger till grund för landstingets ekonomiska obalans.

Svensk sjukvård behöver mer pengar. Med en socialdemokratiskt ledd regering blir det mer resurser till vården i länet redan nästa år.

Ann-Marie Johansson (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel