Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderat besked till Hede

Jag var på ett stormöte i Hede som bland annat handlade om Fjällhälsans situation nu sedan landstingets politiska och administrativa ledning beslutat sig för att öppna en primärvårdsfilial på Vemdalsskalet.

Fjällhälsan är till stor del beroende av intäkter som utomlänspatienterna, alltså turisterna på "Skalet" kan ge, men nu tänker landstinget lägga beslag på de intäkterna.

Det här hotar Fjällhälsans överlevnad på sikt. Slås hälsocentralen i Hede ut så drabbas i första hand de äldre och multisjuka äldre i Hedeområdet. Jag som landstingspolitiker måste se hela länets befolknings behov av sjukvård och det oavsett vem som driver en hälsocentral, privat som i Hoting med filialer i Strömsund och Hammerdal. Befolkningsägda genom ekonomiska föreningar som i Hede eller Offerdal, eller landstingsdrivna hälsocentraler. Uppenbarligen har inte mina politiska motståndare i landstinget, S, V och Mp den uppfattningen. Nu i elfte timmen erbjuder S, V och Mp Fjällhälsan ett samarbete som innebär att man i stort ska dela på de intäkter som utomlänspatienterna ger.

Fjällhälsan upplever samarbetet som något som tvingats på dem och jämför det som ett val mellan "pest och kolera". Utifrån ovanstående är mitt besked till Hedes befolkning, att vi vid ett maktskifte i landstinget, efter valet 2014, kommer att besluta om en nerläggning av landstingets filial på Vemdalsskalet och göra en ny översyn av hälsovalet.

Christer Siwertsson (M) och oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel