Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mode i musik och film

Folk verkar tro att trender och mode bara handlar om kläder, inredning och talesätt. Men filmer och musik är i mitt tycke det främsta forumet för nya trender och nytt mode.

Jag tycker att musik och filmer är ett annat sätt att framföra nyheter på. Tänk på vad nya låtar handlar om, det är ofta en låttext som handlar om artisters vardag och vad de kan ha för olika problem eller framgångar. De visar oss vad som har pågått i deras liv den senaste tiden och i nuläget. Jag tycker det är riktigt intressant att tänka så när jag lyssnar på musik eller tittar på film.

I filmer får vi ofta inspiration till hur vi ska klä oss eller vad vi kanske vill göra i livet. När vi läser av miljön i filmer så får vi en känsla i kroppen, den känslan kan leda till hur ens intresse för kläder och kultur påverkas. Filmer är framför allt den bästa källan till nyheter då det gäller det ytliga som kläder, frisyrer och dyliknande. Men det sammanfattar en hel livsstil också, det kan handla om hur du ska göra för att tjäna pengar, hur du flirtar med tjejer eller hur ditt hus ska se ut.

Det är trendigt att klä sig på ett visst sätt, men varför är det så? Självklart handlar det för en vanlig människa om vad som senast kom ut i butikerna och vad man ser att andra har på sig. Det är lika när det kommer till musik, all ny musik måste ju vara det bästa egentligen? Det måste ju vara det som är själva grejen, tänker man och därför blir det automatiskt bra efter ett tag. Lyssnar man på en viss musikstil så börjar man ofta klä sig därefter. Självklart har det att göra med dig som person väldigt mycket, men intrycken man får av artisten kan påverka din attityd undermedvetet.

Jag undrar hur vi hade levt om varken musik eller film hade funnits. Hur hade vi sett ut? Hade vi enbart påverkats av alla andra då? Hade vi påverkats av företag eller bilar kanske? Det är en liten tanke bara, nästan en detalj av liten tanke till och med. Film och musik är nyheter. Det är mode rakt igenom.