Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Mod nation racers"

(United Front Games/Nordisk Film)

Ålder: 7+

Format: Ps3

Genre: Kartracing/gör det själv

Att modda något är att förändra något redan existerande. Och i fallet "Mod nation racers" så är det faktiskt hela poängen med spelet. Det handlar i grunden om en Mario Kart-klon, komplett med sladdsvängar, vapenuppgraderingar och färgstarka karaktärer.

Men i "Mod nation racers" kan du aldrig klaga på taskig bandesign för här kan du själv bygga om allt efter eget tycke; banor, karaktärer bilar, you name it.

Och om du tyckte det var krångligt att göra egna spel och banor i spel som "Little big planet" och "Wario ware DIY" så kommer du att garva hela vägen till startlinjen i United front games lättmanövrerade spelverktyg.

Det enda som, oturligt nog, inte går att påverka är bilarnas köregenskaper (i alla fall inte i någon större utsträckning). För körkänslan är spelets akilleshäl, även om det är långt ifrån någon katastrof.

Bilarna känns lite för sladdriga på banan för att locka fram det rätta pirret i magen i kurvorna.

Men när det finns onlinecuper och alla möjligheter att skapa egna bilar och banor så är det lätt att glömma sura kommentarer om "Mario kart".

En solklar hit för kreativa och biltokiga yngre spelare och för alla veteraner med barnasinnet kvar. Har alla chanser att överskugga "Little big planet" eftersom det är så busenkelt att skapa eget innehåll. Mycket nöje!