Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjukstart på årets Bluesfest

/
  • Det var fullt inne i Restaurangen under Micke Mojos spelning.
  • Pecka Wahlström kände många av Bluesfestivalens artister. Men det var första gången som han besökte Östersunds Bluesfestival.
  • Tord och Nelly Grönlund har besökt alla tio bluesfestivaler som anordnats i Östersund. Vilket är det starkaste minnet från dessa tio år?- Det måste vara Fabulous Thunderbirds.
  • För Tommy Björklund och Lasse Tergesten från Sundsvall besökte Bluesfestivalen för andra året i rad.- Vi får se om det blir en tredje, sa Lasse Tergesten. Det beror på om det blir bra i år.
  • Lillian Gundt och Annelie Waldeblad satt och tog igen sig en stund. De jobbar under årets bluesfestival. Lillian är scen och logeansvarig för Svarta Lådan och Annelie serverar mat och dryck i artistbaren.
  • Carl-Göran Westlin och Lotta Liukkonen såg fram emot Micke Mojos spelning men även att se nya och, för dem, okända artister. - Det är spännande att upptäcka nya artister, sa Lotta.- Det är något speciellt med att gå på konserter och känna musiken i kroppen och inte bara lyssna på den, sa Carl Göran.
  • Sverker Persson och Christer Backström från Hackås trivdes i vimlet. Båda såg fram emot Micke Mojos konsert.
  • Therese Sletvold och Gisle Keiseraas från Trondheim var på sin första bluesfestival. De gillade stämningen och såg fram emot att få se Omar and The Howlers.
  • Ida Toutin och Martin Haglund vimlade i Vinterträdgården och väntade på att Micke Mojo skulle börja spela.

Östersunds Bluesfestival firar i år 10-års jubileum. Fredagskvällen var till en början en lugn tillställning.

Annons

Det var idel glada ansikten som antingen satt och småpratade vid borden eller stod och lyssnade på de olika konserterna.
Ska man vara riktigt ärlig så var det inte direkt en feststämning på Folkets Hus. Det var mer en avslappnad och skön kväll, helt i stil med bluesens tolv takter. Utanför brann eldar och innanför väggarna minglade människor i olika åldrar. Alla med den gemensamma nämnaren att de var där för att lyssna på blues i alla dess former.
Redan klockan 19 stod Bill Öhrström på scenen i PB-hallen. Tillsammans med Bosse Lindberg på gitarr, Per Stålhandske på klaviatur, Manne Franzén på bas och Thomas Boström på trummor fick de inviga den 10:e Bluesfestivalen i Östersunds historia. En halvtimme senare fick de lämna över till Bandet Trickbag som hade med sig idel gästartister till sin spelning. Med Barrelhouse Chuck på piano så fick de ett gediget sväng med sina munspelande gästartister.
Den hårt arbetande bottleneckspecialisten Slidin´ Slim började i Vinterträdgården och underhöll matgästerna med sin Deltabluesinspirerande musik.
Lokale Micke Mojo fanns med på många besökares lista över fredagens måsten. Med sina lätt vedmodiga, men tekniskt briljanta solon höll han sin publik i ett järngrepp. I den lilla lokalen så blev det en intim kontakt mellan artist och publik. Hans beundran för Johnny Winters märks i hans sätt att traktera sin gitarr. Dessutom fick hans musik en mustigare framtoning med de två saxofonisterna i bandet.  Under den tiden vi var på plats så gick ingen, men många kom in. Det var till slut knökfullt inne i Restaurangen där Micke Mojo spelade.
I Arnjothallen drog även Bluebirds en del av publikens intresse. Någon i publiken tyckte att de spelade sämre versioner av Refeshments låtar. Men jag kunde inte riktigt hålla med. De spelar samma form av musik, visst. Men samtidigt har Bluebirds en klart egen identitet. I sin stil av blues kontra pubrock, så är det svårt att stå still. Vilket också visade sig på golvet då allt fler började bugga under konsertens gång.
Inledningen av årets Bluesfestival var trots sin stillsamhet, en glädjespridande tillställning.

 

Mer läsning

Annons