Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miunforskare prisas för arbetsmiljö

Två forskare från Mittuniversitet belönas för sina forskarinsatser med ett pris på 20 000 kronor.

Annons

Stig Vinberg, docent, teknologidoktor och civilingenjör samt Johan Larsson, teknologidoktor och licentiat i kvalitetsteknik har av Akademikerförbundet SSR tilldelats priset årets HR-visionär (human resources).

Johan Larsson forskar och arbetar som konsult för ledarskap och verksamhetsstyrning och hur det påverkar hälsa, kvalitet, och effektivitet. Inom sitt arbete har han inriktat sig särskilt på "tidiga hälsofrämjande varningssystem ur en ledares perspektiv”, skriver Mittuniversitetet i ett pressmeddelande.

Stig Vinberg tilldelas priset för sitt arbete som konsult och forskare inom området arbetsplatsutveckling med fokus på ledarskap, hälsa och arbetsmiljö.

– Vi känner oss mycket hedrade att få detta pris, det ger energi och motivation till fortsatt utveckling. Betydelsen av ledarskapets inverkan på medarbetarnas hälsa är stor och bör lyftas fram tydligare, säger Johan Larsson i pressmeddelandet.

Årets HR-visionär har delats ut sedan 1993 och går till personer som gjort något särskilt inom områdena arbetsmiljö, kompetensutveckling eller verksamhetsutveckling.