Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miun sponsrar föreningar i pilotprojekt

Mittuniversitetet satsar på sponsring av föreningar. I ett pilotprojekt ska bland annat föreningar sponsras med pengar, men med krav på motprestation.

Mittuniversitetet satsar i år 50 000 kronor på sponsring. Ungefär hälften går till världscupen i skidskytte nu i december där universitetet bland annat kommer att synas med sin logotyp i annonser och på stadion.

Den andra hälften av sponsringsbudgeten går till fyra föreningar som får 5000 kronor vardera.

– Vi får ständigt mycket förfrågningar om sponsringar och vi har sponsrat tidigare också, men nu sätter vi ner foten och definierar vad vi vill ha ut av det här, säger Eva Wictorsson på Mittuniversitetet.

– Att sponsra är ett sätt för oss att nå ut, men ibland kan sponsring bli mer av välgörenhet och då är det egentligen ingen sponsring. Vi vill tydliggöra hur vi vill jobba med framöver.

I grunden handlar det om att universitetet vill nå ut till presumtiva studenter och öka kännedomen om lärosätet. Skillnaden mot tidigare år är att det nu krävs en motprestation och att det måste finnas en student med i föreningen som får bidrag.

– Tanken är att det inte att vilken förening som helst ska få sponsring utan att det åtminstone finns en student från oss i varje förening som är aktiv och vårt ansikte i föreningen, vår ambassadör.

Projektet ska utvärderas nästa år.

– För att se om det gav det vi trodde. Sedan beror på om får pengar i nästa års budget också förstås, säger Eva Wiktorsson.