Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miun satsar miljoner i Sundsvallsområdet

Mittuniversitetet satsar miljoner på att utveckla Sundsvallsregionen.

Annons

Nu är det klart att Sundsvalls kommun och Mittuniversitetet går in i ett gemensamt samarbete. Samarbetet går ut på en gemensam utveckling av Sundsvall med omnejd.

Hållbar tillväxt och ökad attraktivitet för att rekrytera arbetskraft och studenter till regionen är några av målsättningarna och kostnadsmässigt kommer avtalet att landa på sammantaget 30 miljoner kronor under en treårsperiod med start nästa år.

– Det är glädjande att vi nått ett strategiskt samarbete som ytterligare stärker kopplingen mellan utbildning, forskning och samhälle samt ökar attraktiviteten hos båda parter. På längre sikt kan det leda till att skapa internationellt uppmärksammad forskning med ledande internationella näringslivspartners, regionalt och nationellt näringsliv, säger Hans-Erik Nilsson, dekan på Mittuniversitetet, i ett pressmeddelande.

"Inom ramen för samarbetet kommer olika projekt och samarbeten att stöttas framförallt inom de två områdena, IT – en resurs för utveckling och Kompetens för resurseffektivitet, men även andra inriktningar kan komma i fråga", enligt det gemensamma uttalandet från kommunen och universitetet.