Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miun får ris och ros för socionomutbildning

Socionomutbildningen håller bra kvalitet. Men det finns brister som måste åtgärdas.

Det konstaterar Universitetskanslerämbetet (UKÄ) i en utvärdering om vilken status socionomutbildningarna har i landet.

Utbildningen till en yrkesexamen som socionom bedöms hålla hög kvalitet på Mittuniversitetet, men kvaliteten i utbildningarna på kandidat- och magisternivå ska prövas på nytt om ett år.

UKÄ:s bedömargrupp pekar bland annat på brister i studenternas förmåga till vetenskapliga och etiska analyser.

– Vi gläds över bedömargruppens bedömning av socionomprogrammet, samtidigt som vi fortsätter arbetet för att höja kvaliteten i de självständiga arbetena även på kandidat- och magisternivå. Utvärderingen baseras på examensarbeten som är några år gamla och sedan dess har vi vidtagit större förändringar, medvetna om tidigare brister, säger Majen Espvall, avdelningschef på Mittuniversitetet i en presskommentar.

– En förändring som redan genomförts är att studenterna skriver sina examensarbeten en termin senare i utbildningen. Det kan betyda att deras kunskap om ämnesområdets vetenskapliga grund är mer gedigna nu jämfört med tidigare. Efter några år av målinriktat arbete för att höja kvaliteten ser vi nu förbättringar, säger Espvall.