Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittuniversitetet kan förlora examinationstillstånd

Mittuniversitets sjuksköterskeutbildning saknar tillräcklig vetenskaplig förankring. Nu måste skolan ordna bristerna på ett år – annars förlorar skolan examinationstillståndet.

– Vi sätter omgående i gång med att åtgärda bristerna, säger Eva Dannetun, avdelningschef för Avdelningen för omvårdnad på Mittuniversitetet.

Bristerna har visat sig efter Universitetskanslerämbetet (UKÄ) har begärt in prov på studenternas examensarbeten.

– Studenterna visar på bristande kunskap kring vissa vetenskapliga teorier och begrepp, säger Gun Eriksson, utredare på UKÄ.

Nu har Mittuniversitetet ett år på sig att ta itu med bristerna. Om åtgärderna inte bedöms som tillräckliga dras examenstillståndet för utbildningen in. Då får skolan inte ta in nya sjuksköterskeelever, men de elever som går utbildningen får gå klart den.

– Vi tar denna kvalitetsbedömning på största allvar och ska noga läsa igenom rapporten. Vi är övertygade om att vi ska kunna åtgärda bristerna, säger Eva Dannetun.