Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittuniversitetet får nya lokaler i Östersund: ”En efterlängtad och välbehövlig satsning”

På campusområdet i Östersund byggs just nu nya lokaler där både kontor och undervisningslokaler kommer att rymmas. Den 1 juli 2019 räknar man med att kunna flytta in.

Det är två nya sammankopplade fastigheter i två respektive tre våningar på drygt 2700 kvadratmeter som just nu byggs på campus. Samtidigt rivs andra fastigheter som funnits för att ge plats åt de nya lokalerna. Hyresavtalet som Mittuniversitetet har skrivit med fastighetsägaren A4 Campus är på tio år.

– Det är en efterlängtad och välbehövlig satsning där vi kan skapa en mer sammanhållen och modernare studiemiljö för våra campusstudenter, skriver Lennart Johansson, fastighetschef på Mittuniversitetet, i ett pressmeddelande.

– Studenternas Hus blir också en central del av projektet. Tillsammans med de nya byggnaderna så bildar Studenternas Hus ett nytt kvarter på campusområdet med ett gemensamt torg. I samråd med Mittuniversitetet och studentkåren arbetar vi också för att Studenternas Hus ska kunna vara öppet både dagtid och kvällstid, skriver Thomas Fuchs, vd på A4 Campus, i ett pressmeddelande.

Mer läsning:

[+] Recension: Inköpta nummer lockar kanske inte till lika mycket skratt, men Hackåsrevyn agerar riktigt bra ändå

[+] ÖFK-spelarna om det speciella mötet med favoritlaget: "Har tänkt att jag ska spela i Arsenal"

[+] Nationalromantikern Topelius formade den finska självbilden

Bostadspuls:

Inredaren om det vanligaste felet vi gör i våra hem: "Det krävs ganska mycket mer än så"

Fokus på mönster: ”I den tid som vi lever i finns det en önskan att ha något hemma som man blir glad av”

BILDSPECIAL: Badrummet genom tiderna – från balja och utedass till lyxigt hemmaspa