Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkte mordbrännaren häktades

Den 24-årige misstänkte mordbrännaren häktades på torsdagsförmiddagen. Han häktades även för två fall av olaga hot och ett fall av övergrepp i rättssak.

Det var på måndagskvällen som en stor brand förstörde ett flerfamiljehus på Eriksbergsvägen i Östersund. En 24-årig man har erkänt att han startade branden.

– Han erkänner att han har anlagt eller orsakat branden, men att han har varit oklar på hur den skulle utvecklas. Därför erkänner han åtminstone grov allmänfarlig vårdslöshet, sa mannens advokat Andreas Victor under häktningsförhandlingen.

Åklagaren Lillemor Ersberg ville se mannen häktad för mordbrand. Hon ville även se honom häktad för ett fall av olaga hot i slutet på december och ett fall av olaga hot och övergrepp i rättssak i mars. I båda fallen handlade det om kvinnor som mannen hade fått kontakt med via internet.

Andreas Victor förklarade att mannen erkände att han hade uttalat hoten, men att han inte menade att göra det han hade hotat kvinnorna med. 24-åringen motsatte sig häktning.

Tingsrätten beslutade att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand, två fall av olaga hot och ett fall av övergrepp i rättssak.

Mannen är dömd vid tre olika tillfällen för olaga hot, ofredande och övergrepp i rättssak. Det kan bli aktuellt att han redan nu får genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.