Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta för hantering av 1000-tals liter smuggelsprit

Tre män, varav två hemmahörande på en ort i Härjedalen, åtalas misstänkta för att på olika sätt ha brutit mot lagen när det gäller smuggelsprit.

En av de två härjedalingarna åtalas för grov smuggling och grov olovlig befattning med smuggelgods. Enligt kammaråklagare Emil Westlin handlar det om att mannen vid fem tillfällen ska ha fört in 65 liter spritdrycker, 50 liter vin och 2 217 liter starköl från Tyskland till Sverige utan att ha anmält det i tullen. Åklagaren anser också att mannen vid sex tillfällen förvärvat, förvarat och överlåtit en stor mängd alkoholhaltiga drycker. Det handlar om drygt 800 liter sprit, närmare 300 liter vin och drygt 7 000 liter starköl.

Den andre härjedalingen åtalas misstänkt för olovlig befattning med smuggelgods. Det handlar enligt åtalet om att mannen i vart fall vid tre tillfällen ska ha förvärvat, transporterat och förvarat 60 liter sprit och cirka 1 600 liter starköl, som varit föremål för brott enligt smugglingslagen.

Den tredje mannen som omfattas av åtalet hör hemma i Mellansverige. Han är misstänkt för olovlig befattning med smuggelgods då han ska ha transporterat smugglad alkohol.