Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt våldtäkt efter taxiresa

En kvinna har anmält till polisen att hon ska ha blivit våldtagen efter en taxifärd. Händelsen inträffade i början av februari.

Annons

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett under en helg. Kvinnan hade varit nere i centrala Östersund och tog en taxi hem. En för henne okänd man hoppade in i taxin och sa att han skulle åt samma håll. När taxin kom till kvinnans adress hoppade hon ur bilen och trodde att mannen skulle fortsätta åka.

– Så stod hon utanför sin bostad och gick in. Mannen tog sig på något sätt in i bostaden. Kvinnan minns att hon försökte värja sig, men sedan kommer hon inte ihåg så mycket mer, säger Per Thelin, förundersökningsledare hos polisen.

Polisen har hört av sig till taxibolagen och fått napp hos chauffören som körde kvinnan.

– Han säger att han har haft en körning från platsen där kvinnan säger att hon åkte och att det var en man med som sa att han skulle åt samma håll, säger Per Thelin.