Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt tjuvjakt i Anjan

En älg har hittats skjuten i Anjan, i norra Kallbygden. Polisen misstänker grovt jaktbrott.

Få detaljer fanns i går att få om det misstänkta brottet, som ska ha skett någon gång under den gångna helgen. Klart är att en älg skjutits illegalt med kulvapen i ett område i Anjan, i norra Kallbygden, Åre kommun.

Älgkadavret har sedan lämnats kvar på platsen och där har man också hittat en hylsa. När polisen fick in en anmälan om saken åkte de med skoter till platsen och beslagtog älgkroppen, som togs till ett kylrum i Kall i väntan på närmare undersökning.

– Som tur är har det varit kallt, säger närpolischef Eva Helin vid Järpenpolisen, som nu övertagit utredningen.

En patrull åkte ut i går för att göra brottsplatsundersökning, men vid tiden för LT:s samtal med Helin var de fortfarande ute. Hon hade därför inga detaljuppgifter om platsen eller eventuella fynd.

Tydligt är dock att det rör sig om illegal tjuvjakt och det faktum att djuret skjutits och sedan bara lämnats där får polisen att höja på ögonbrynen och misstänka att det rör sig om grovt jaktbrott.

– Ja, det får oss att undra, säger Helin.