Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt musbajs i gröten

Den nyinköpta äpple- och jordgubbsgröten skulle bli mat till sonen Elis.

Men vad mamma Hannah Bågling Källström inte hade räknat med var att hitta vad som ser ut att vara musbajs i stället för torkad frukt i förpackningen.

Familjen Bågling Källström består av mamma Hannah, pappa Fredrik, sonen Elis 2,5 år och dottern Vega 9 månader. Ett uppskattat och lättuggat mål mat för Elis brukar vara Sempers barnmatsgröt med äppel- och jordgubbsbitar i. Så att den här dagen skulle bli något undantag hade inte familjen räknat med. Pappa Fredrik öppnade förpackningen med gröten, och hittade fler klumpar än de torkade fruktbitar som gröten ska innehålla. Familjen misstänkte direkt att det kunde vara musbajs.

– Jag hörde av mig till Semper ganska omgående. De bemötte mig proffsigt och skickade en påse som jag skulle lägga gröten i för analys, säger Hannah.

Efter någon vecka fick Hannah svar från företaget. Semper konstaterar att det inskickade provet är undersökt och att det ser ut som musavföring.

– Det känns ju lite äckligt, helst för att det var till barnen, säger Hannah.

Malin Westling jobbar som kommunikationschef på Semper och beklagar det inträffade men också formuleringen som företaget gett till Hannah.

– Vi tror inte att det är musbajs, vi kan inte säga vad det är, men vi tror inte att det är musbajs, säger hon.

Malin menar att företaget har en rigorös hantering av matvaror och skadedjursbekämpning att det inte är troligt att musavföring skulle hamna i matvarorna.

– Vi tror att det skulle kunna vara brända korndelar eller kanske kärnor från äpple. Det är hemskt olyckligt formulerat, det ser ut som musbajs, då är det inte konstigt om kunden tror det också, säger hon.

Som plåster på såren fick familjen 100 kronor i värdecheckar från Semper. Men Hannah är inte den som är den.

– Jag kanske kommer bli mer uppmärksam nu, men jag kommer fortsätta handla av dem, säger hon.