Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mord på Frösön

Östersundspolisen utreder just nu ett misstänkt mord på en man i 35-årsåldern. Mannen påträffades i ett hyreshus på Frösön men hans död är fortfarande en gåta.

Det var strax efter klockan åtta på nyårsdagens morgon som en boende i ett hyreshus på Frösön fann en man liggandes i trapphuset. Väl på plats kunde Östersundspolisen konstatera att mannen hade avlidit.

– Han hade skador på kroppen som tyder på att han inte hade dött av naturliga orsaker, säger förundersökningsledare August Knutsson.

Men vad som gjort att mannen avlidit gick under onsdagen inte att säga.

– Han har någon form av skador i huvudet. men dödsorsaken kommer vi inte att få reda på förrän en rättsläkare har tittat på kroppen, låter August Knutsson meddela.

Polisen jobbade under onsdagen med att samla in så mycket information som möjligt om händelsen. Brottsplatsen undersöktes av polisens tekniker och vissa spår kunde säkras. Någon form av tillhygge har däremot inte hittats.

Polisen genomförde också ett stort antal förhör med boende i området. Men några mer konkreta vittnesuppgifter om händelsen lyckades polisen inte få fram under onsdagen.

LT talar med några av de boende i området som vittnar om en febril polisiär aktivitet på nyårsdagen.

– Jag har inte sett någonting själv. När min flickvän skulle till jobbet i morse så var polisen där nere i botten på trapphuset, säger en av de boende i huset till Länstidningen.

– Vi bor tvärsemot och såg att det var en massa polisbilar här. Tre vanliga och en civil. Och så var en folkvagnsbuss här också (polisteknikerbussen). Det var det första vi märkte av det, säger ett annat vittne som hörts av polis.

Den döde mannen är hemmahörande i Östersund men inte på den adress där han hittades död. Mannen är inte tidigare känd av polisen.

Förundersökningsledare August Knutsson säger att polisen jobbar med händelsen som ett misstänkt mord men att man inte utesluter att mannen kan ha dött genom en olycka.