Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mobiltjuv pepparsprayades av polis

En man i 20-årsåldern stal en mobil från en tjej som han även misshandlade.

Det uppger polisen som fick använda både pepparspray och fotfängsel för att gripa mannen.

Klockan 00.04 natten mot söndag fick polisen larm om att en ung tjej hade blivit misshandlad och rånad på sin mobil. Polispatrull hittade den misstänkte förövaren vid Hofvallen på vägen till Lugnvik.

"Då polis konfronterade mannen så vände han sin ilska i deras riktning", konstaterar Jämtlandspolisens vakthavande befäl Magnus Hamstig.

Mannen, som är i 20-årsåldern, var så våldsam och aggressiv att polisen ansåg sig nödgade att använda pepparspray för att få kontroll på honom. Efter en brottningsmatch – där den misstänkte enligt polisen försökte få tag på deras vapen – så hamnade den misstänkte på marken och fick såväl hand- som fotfängsel.

Mannen var vid gripandet berusad. Efter tillnyktring så har han förhörts och åklagaren har dessutom beslutat att anhålla mannen.

Han är misstänkt för stöld, misshandel, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och försök till grov stöld.

Mannen är tidigare känd av polisen och hemmahörande i länet. Den unga kvinnan som blev slagen och bestulen mår efter omständigheterna väl.

– Det verkar ha gått förhållandevis bra. Hon har inte behövt uppsöka vård, säger August Knutsson, vakthavande befäl på Jämtlandspolisen.