Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt knivman skyller på Satan

Den 29-åring som i går greps misstänkt för att ha misshandlat sin före detta fru och försökt knivmörda en annan man sitter fortfarande anhållen i Östersund.

I förhör ska mannen ha sagt att Satan drev honom till dådet.

Mannen bor på en ort i Västjämtland och det var i måndags, i samband med att han hämtat sin 5-åriga dotter, som dramat utspelade sig.

Polisen misstänker att ett svartsjukemotiv ligger bakom medan mannen själv har en mer demonisk förklaring: I förhör ska han ha sagt att Satan drev honom.

Oavsett vilket så attackerade 29-åringen flickans mamma, sin före detta fru, och misshandlade henne med sparkar i magen och slag i ansiktet.

Därefter gick 29-åringen iväg till en man som bor på ett annat ställe i byn och som han fått för sig hade ett förhållande med ex-frun.

Mannen förnekade detta men 29-åringen trodde honom inte utan gav sig på honom med en kniv. Mannen fick skärsår i ansiktet och på armen men klarade sig utan allvarliga skador.

29-åringen larmade själv om händelserna. Han greps av polis och togs in till Östersund för förhör.

Enligt vakthavande polisbefäl Frank Nilsson sitter 29-åringen fortfarande anhållen.

Åklagaren har ännu inte tagit ställning till om 29-åringen ska begäras häktad.