Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt knivman skyller på Satan

Den 29-åring som i går greps misstänkt för att ha misshandlat sin före detta fru och försökt knivmörda en annan man sitter fortfarande anhållen i Östersund.

I förhör ska mannen ha sagt att Satan drev honom till dådet.

Annons

Mannen bor på en ort i Västjämtland och det var i måndags, i samband med att han hämtat sin 5-åriga dotter, som dramat utspelade sig.

Polisen misstänker att ett svartsjukemotiv ligger bakom medan mannen själv har en mer demonisk förklaring: I förhör ska han ha sagt att Satan drev honom.

Oavsett vilket så attackerade 29-åringen flickans mamma, sin före detta fru, och misshandlade henne med sparkar i magen och slag i ansiktet.

Därefter gick 29-åringen iväg till en man som bor på ett annat ställe i byn och som han fått för sig hade ett förhållande med ex-frun.

Mannen förnekade detta men 29-åringen trodde honom inte utan gav sig på honom med en kniv. Mannen fick skärsår i ansiktet och på armen men klarade sig utan allvarliga skador.

29-åringen larmade själv om händelserna. Han greps av polis och togs in till Östersund för förhör.

Enligt vakthavande polisbefäl Frank Nilsson sitter 29-åringen fortfarande anhållen.

Åklagaren har ännu inte tagit ställning till om 29-åringen ska begäras häktad.