Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt jakttornssabotör nekar till brott

Den anhållne 51-åringen som misstänks ha sågat ner älgtornen i Västjämtland nekar till brott. Nu undersöks det om han kan ligga bakom sabotagen vid Ånnsjöns fågelstation också.
– Vi kollar om det kan finnas en koppling, säger åklagare Jonas Fjellström.

Under torsdagskvällen togs den 51-årige jämten in till polisen för förhör. På natten anhölls han som misstänkt för nedsågningen av ett 20-tal älgtorn.

– Exakt hur många torn det är vet vi inte än. Men han anhölls då det annars finns risk att han flyr eller begår fler brott, säger Jonas Fjellström.

På fredagsmorgonen nekade den misstänkte till brott. Polisen kommer under fredagen fortsätta förhören med mannen.

– Han har inte lämnat en fullständig berättelse för vad han gjorde den dagen. Han har heller inte haft någon försvarare, utan kommer få det under dagen, säger Jonas Fjellström.

Vid en fällande dom skulle ett troligt straff kunna bli villkorlig dom och böter. Åklagaren har till sin hjälp flera vittnesmål som talar emot mannen. Men vad vittnena säger vill inte JonasFjellström gå in på.

– Vi väntar fortfarande på fler vittnesmål och jag vill inte påverka dem, säger han.