Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för djurplågeri – frias

Hon ska ha slagit hunden med ett tillhygge. Tveksamt vittnesmål gav friande dom.

Annons

De två grannarnas hundar rök ihop vid ett tillfälle i december 2012. Kvinnans hund, en schäfer, bet grannens collie varpå hon skiljde dem åt. Ägaren till collien var upprörd över hundslagsmålet men vad kvinnan stod åtalad för är vad som ska ha hänt därefter. Mannen påstår att hon höll fast schäfern och slog denna upprepade gånger med ett tillhygge. Det ska ha skett i ett samhälle i norra delarna av länet.

Schäfern togs aldrig till veterinären efter händelsen och polisen gjorde inget för att kartlägga hundens skador. Vad som skulle kunna styrka att kvinnan slagit sin hund är mannens iakttagelser. Problemet är att han vände ryggen till det möjliga djurplågeriet och gick i väg för att ta itu med andra sysslor.

Tingsrätten tar hänsyn till att de två grannarna inte varit de bästa vänner utan haft en del konflikter gällande just hundarna.

Tveksamheterna kring mannens vittnesmål samt att han i det första skedet främst var upprörd över att hundarna bråkade med varandra gör att tingsrätten friar kvinnan från misstankar om djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.