Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för att ha försökt strypa en kvinna med duschslang

28 september kallades polis till en adress i Östersund efter larm och bråk i en lägenhet. En kvinna fördes till sjukhus efter att ha utsatts för kraftigt våld.

Nu ställs en man i 50-årsåldern inför rätta.

Enligt rapporten från polispatrullen som kom dit den aktuella kvällen gjordes en anmälan om försök till dråp. Mannen ska ha lindat en duschslang runt kvinnan hals och dragit åt så hon fick andnöd samt slagit henne.

I samband med händelsen greps mannen och anhölls senare av åklagare. 1 oktober häktades han misstänkt för grov misshandel, åklagaren hade begärt mannen häktad för dråp. De två har tidigare haft ett samboförhållande.

Mannen har nu åtalats för flera fall av misshandel och olaga hot. Rättegång väntar.

Kvinnan ringde den aktuella kvällen och larmade om att hon blivit misshandlad.

Enligt vittnesuppgifter från den operatör som tog emot samtalet avslutades samtalet fort men telefonen lades inte på så operatören kunde höra vad som pågick. Operatören menar att mannen hörs allt mer aggressiv. Operatören hörde dunsar och det lät som om någon blev slängd över en möbel.

Operatören på polisens länskommunikationscentral kände igen mannens röst efter att ha pratat med honom några dagar tidigare. Då hade mannen ringt flera gånger för att han ville att kvinnan skulle avvisas från en lägenhet. Enligt operatören hade mannen då sagt "... tar ni inte ut henne så brister det snart...". Det hade han sagt vid alla samtal, enligt vittnesförhöret med operatören.

Kvinnan fördes till sjukhus och i anteckningar därifrån konstateras att hon har blåmärken på olika delar av kroppen, bland annat halsen och upp mot käken. Kvinnan berättade då att hon också blivit misshandlat två dagar tidigare av samme man samt att det skett misshandel även andra gånger.

Mannen nekar till att han försökt strypa kvinnan och säger att han tycker om henne och aldrig gjort något mot henne. Men han menar att hon är svartsjuk och ofta ringer polisen när saker kommer upp.

Han säger att han suttit i polisförhör fyra gånger på en månad med anledning av det.